Choď na obsah Choď na menu
 


Národná výstava Veľká Ida 20.7.2012

3. 8. 2012

Minulý rok bol pre nás vo Veľkej Ide trochu neúspešný hoci sme obstáli s hodnotením výborný, preto keď som zistila, že obsadenie v triede otvorenej je najpočetnejšie tak som mala obavu ako to opäť dopadne. Túto výstavu som Wendy, ale skúsila zveriť do rúk Veronike Olešovskej, keďže som aj chcela vidieť ako bude reagovať v kruhu bezo mňa a v kom je chyba, či vo mne alebo vo Wendulke.

Pani rozhodkyňa Tijana Konrád zo Srbska bola dosť dôkladná a posudzovanie nešlo najrýchlejšie z čoho som začínala byť nervózna. Na tejto výstave sa prezentovala v triede mladých aj hnedá labradorka Mia ( Misisi Si Derby Dark Night ) s pani Helenkou, s ktorou sme sa zoznámili na výstave v Dvoriankach. Obstáli s hodnotením V 4, k čomu im srdečne gratulujeme nakoľko to bola ich druhá výstava.  Po nich sa ešte predviedli fenky v triede strednej a konečne sme na rad išli my.

V kruhu bolo okrem Wendy ešte 8 ďalších feniek, tak som si pomyslela, že ak dostaneme res. CAC tak budeme úspešné. Ale keď som videla ako sa Wendy predvádza, krásne stála, perfektne klusala, tak som aj v kútiku duše dúfala, že nádej naviac tam je. Bola úžasná s Veronikou a ja som stále neverila vlastným očiam ako sa predvádza. Pani rozhodkyňa dávala nabok hafanov a keďže na Wendy menej pozerala tak nás trochu zmiatla, keďže sme nevedeli predvídať ako sa rozhodla. Keď podala Veronike ruku tak mi to stále celkom nedošlo, až keď mi pani Helenka povedala, že Wendy vyhrala V1 CAC, okrem toho získala neskôr aj Víťaz Slovenska 2012. Tým sa stala čakateľkou na Slovenského šampióna krásy.

Veronika prišla na chvíľu a povedala, že idú bojovať ďalej o najkrajšieho labradora. Konkurencia bola silná, keďže tam boli aj skúsené chovateľky krásnych jedincov a to sme ešte noc predtým ani len nepomysleli na to, že by sme sa mohli dostať až tak ďaleko. Pani rozhodkyňa sa rozhodovala dosť dlho a nakoniec Wendy udelila titul BOB!!!  Bol to ten najkrajší pocit aký sa nedá ani opísať ( hlavne keď mi prebehli hlavou zdravotné útrapy s Wendy kvôli vakcinácii v r. 2010, keď som neverila, že bude ešte niekedy chodiť ), a takisto viem, že tento titul je dosť cenený a niektorí chovatelia sa ho usilujú dostať hlavne kvôli prestíži svojej chovnej stanice.

Týmto sa chcem ešte raz poďakovať hlavne Veronike Olešovskej za úžasné predvedenie, boli ste super dvojica a môžem povedať, že chyba pri predvedení bola ozaj vo mne a nie vo Wendy. Takisto sa chcem poďakovať aj pani Helenke za spoločnosť a fandenie Wendy. 

 Fotky z výstavy si môžete pozrieť tu: http://wendydraco.rajce.idnes.cz/NVP_Velka_Ida_20.7.2012/

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.