Choď na obsah Choď na menu
 


Celoštátna výstava psov Banská Bystrica 6.5.2012

8. 5. 2012

Na túto výstavu som sa tešila aj netešila, nakoľko som o p. rozhodcovi nepočula veľmi veľké pozitíva a čiastočne sme aj takto dopadli, hoci so známkou výborný. Mala som najprv dohodnuté predvedenie milou slečnou Veronikou Olešovskou za čo sa jej touto cestou chcem veľmi poďakovať a dúfam, že sa na mňa nehnevá a ešte sa v budúcnosti stretneme, ale tak nakoniec som sa rozhodla, že to skúsim ja. Či to bolo lepšie alebo horšie rozhodnutie pre naše predvedenie je už vo hviezdach.

Na p. rozhodcu sme museli čakať zhruba 10-15 minút nakoľko si niekam odbehol a to som už začala stresovať. Keď prišiel, nechal nás najprv behať a potom prišla na rad prehliadka zubov. ( Wendy nemá veľmi rada keď jej niekto pozerá do papule a to ešte týmto spôsobom ako keby chcel p. rozhodca nájsť kaz. Tam sme si určite pohoršili predvedenie. Myslím že túto prehliadku zbytočne prehnal ( nakoľko hľadal nejaký zub čo nakoniec našiel na oboch stranách ) keďze u labradorov sa nevyžaduje plnochruposť a bola to výstava celoštátna, nie klubová, ani špeciálna. Mohol pozrieť len zhryz. ( na zuby ma varovali - že pozerá na nich ako stomatológ, no chcela som p. rozhodcu skúsiť, ale už nikdy viac ). Tak ako mi Wendy pekne stála v postoji pred prehliadkou, bola už iba spomienka po zubnej prehliadke a už ani len nezakývala chvostíkom. Ani ja by som po takejto zubnej prehliadke nemala chuť nanič.

Tak či tak si myslím že posúdenie nebolo objektívne, keďže si myslím že aspoň ten reserve CAC mohla dostať, keď nie CAC ( hoci môj nazor bol ten že mala aj na CAC, ale nie preto že je to moja fena, ale sa mi viac výzorovo páčila ako fena čo dostala CAC - len tá prehliadka to dosť pokazila a predvedenie mala ozaj lepšie naša konkurentka - a to som v minulosti ozaj povedala, keď sa mi nejaká fena viac páčila ako Wendy ).

Posúdenie ani nebudem písať, lebo si ho najprv preverím u iných chovateľov aspoň, aby som mala objektívny názor iných, či to mám brať vážne alebo nie, ale už teraz po prečítaní nejakých posudkov od iných rozhodcov beriem posudok p. rozhodcu iba ako jeho názor.

Tak či tak po tom všetkom čím sme si s Wendy prešli som naozaj rada hlavne tomu, že je zdravá a tak ako som bola trochu dosť po výstave sklamaná som si večer povedala, že najdôležitejšie je zdravie a nie nejaký titul, čo by som mala z titulov ak by nebola zdravá.

Možno veľa chovateľov čo majú chovné stanice majú  doma plnú skriňu pohárov a medailí, ale jedno určite nemajú lepšie ako ja, nemajú podľa mňa taký pekný vzťah ako mám ja so svojou Wendy.  Ja ju nemusím búchať po hlave, keď sa niekam inde pozrie alebo niečo oňuchá, veď je to pes, nie robot a  ja chcem mať doma psa so svojou osobnosťou, nie cvičeného robota.

Len toľko z môjho pohľadu na vec čo sa týka výstav, titulov. Po tejto výstave sa chystáme ešte na špeciálnu výstavu retrieverov do Nitry v novembri a na výstavy blízko Košíc, ale ďalej už nepôjdeme, radšej sa budeme venovať sebe a učiť sa nejaké triky, čo ju viac baví ako stáť alebo behať v kruhu.

Touto cestou chcem pozdraviť aj našu kámošku Katku, ktorá nás prišla podporiť s priateľom Adamom a ich psíkom Roníkom - yorkshir.  Bolo to prvé stretnutie našich hafankov, ktoré dopadlo super. Roník je veľký fešák.  

Fotky z výstavy si môžete pozrieť na tomto linku: http://wendydraco.rajce.idnes.cz/CVP_Banska_Bystrica_6.5.2012

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

výstava

Katka, Adam a Roník,11. 5. 2012 10:03

Jéééj, ďakujeme, radi sme prišli podporiť, prídeme aj hocikedy inokedy a radi Vás uvidíme znova a hlavne Roník rád uvidí Wendy, mám pocit, že sa do nej naozaj zaľúbil ;o) Bolo nám super a pre nás bola a je víťaz Wendy. :)

Re: výstava

Wendy a M,16. 5. 2012 21:37

Wendy ďakuje a teší sa na opakovanie stretka s Roníkom.:D