Choď na obsah Choď na menu
 


DÚHOVÝ MOST

24. 10. 2011

"PSIE NEBO ALEBO POVESTNÝ DÚHOVÝ MOST"


Existuje špeciálne miesto, kam idú všetky milované zvieratká keď zomrú. Toto je iba dočasné miesto. Ale sú tam, stromy, tráva, jazerá a všetko, čo majú radi. Tu sa môžu hrať, jesť a spať, ešte viac ako predtým ako zomreli. Tam neexistuje žiadna bolesť, starosti, strach, nebezpečenstvo, ktorého by sa bolo treba báť. Jediné šťastie, ktoré im chýba je ich milovaná ľudská svorka – VY.

Zdravie je úplne obnovené, všetky zranenia vyliečené. Psy a mačky sa spolu hrajú ako mláďatká a nemajú čas smútiť za Vami. Chýbate im, ale zvláštnym zvieracím inštinktom cítia, že toto sa zmení k lepšiemu. A radostne očakávajú.

Ale každý raz zažije deň, keď uprostred hrania zrazu cítia, že niečo sa zmenilo. A všetky ich zmysly budú na vrchole vzrušenia a v pozore. Budú ňuchať vzduch a pozerať sa do diaľky, kde začnú rozpoznávať najmilovanejšiu špeciálnu bytosť. V povznesenej nálade, so žiariacimi očami a krútiac chvostom sa rozbehnú tryskom, takmer vznášajúc sa ponad zelenú trávu.
 

Váš očakávaný príchod bol precítený a neexistuje nič, čo by Vás mohlo rozdeliť. Slzy vám tečú z očí bežiac si vzájomne oproti. Váš miláčik vám skočí do náručia a priľnete k sebe v radostnom opätovnom stretnutí. Máte celú tvár od natešených pusiniek a vy bozk vrátite, práve tak radostne. Vaše ruky láskovo znova pohladia milovaný kožuštek, hlavu, krk a telo. Vzájomne si pozriete do milujúcich očí a tie staré nádherné zdieľané pocity sú znova späť.

Ak veríte, že zvieratá nas môžu milovať rovnako ako my ich, potom je logika jasná a nikto ju nemôže poprieť. Ak veríte, že niekde je nebo pre ľudí, potom tam musia byť, čakajúc na nás, kým vstúpime. Nebo je láska, a zvieratká ju vždy zdieľajú s nami.

 

Preložené z originálu:

~ Wallace Sife, Ph. D., The Loss of a Pet

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.